Братчики взяли участь у святкуванні 65-ї річниці визволення міста Львова від фашистських загарбників

    На запрошення Російського молодіжного братства та Федерації скаутів «Галицька Русь» представники Ужгородського молодіжного братства (Василь Солонина,  Марія Семенюк, Анна Семенюк) взяли участь у форумі, присвяченому 65-ій річниці визволення м. Львова від фашистських загарбників. У цьому заході брали участь представники молодіжних організацій з різних міст України: Вінниці, Львова, Сімферополя, Кузнєцовська, Луганська, Хмельницького, Рівного.

    Учасники форуму взяли участь у святкуванні 65-ї річниці визволення м. Львова від фашистських загарбників: покладання квітів, панихида на Пагорбі Слави, вшанування пам'яті загиблих воїнів, зустріч з ветеранами. Головною подією цього заходу повинно було стати розгортання найбільшої у світі Георгіївської стрічки. Та, на жаль,  зробити це не вдалося, оскільки Львівський окружний адміністративний суд напередодні запланованого заходу заборонив Російському молодіжному братству  розгортання стрічки і демонстрацію центральною частиною міста. Цікаво, що попереднє рішення суду (24 липня) дозволяло проведення цих заходів...

         У ході форуму також відбулась зустріч молоді з Архієпископом  Львівським і Галицьким Августином, Генеральним Консулом Російської Федерації у місті Львові Евгенієм Федоровичем Гузєєвим та  представниками Збройних Сил України.

         Святкування таких знаменних дат, як 65-та річниця визволення Львова від фашистських загарбників, вшанування пам'яті загиблих воїнів, подяка тим, хто брав участь у бойових діях є дуже важливим, оскільки ми, молоде покоління, не маємо права забувати про Велику Перемогу і про тих, хто боровся за неї.

P. S.: Як стало відомо, 27 липня найбільшу в світі Георгіївську стрічку довжиною 50 м і шириною 3,5м  таки розгорнули  на Пагорбі Слави у Львові

 

Прес-служба УжМБ