Делегація нашого братства взяла участь у міжнародному православному молодіжному форумі

«Феодоровський городок» в Москві


        З благословення Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з 29 жовтня по 4 листопада 2009 року в межах Днів православної молоді, які проводились в Москві, відбувся міжнародний православний молодіжний форум «Феодоровський городок». У форумі прийняли участь представники єпархій Руської Православної Церкви з Росії, України, Білорусії, Казахстану, Латвії, Німеччини, а також Руської Православної Церкви за кордоном зі Сполучених Штатів Америки. Організаторами форуму виступили: Синодальний відділ в справах молоді РПЦ, Всеросійський Православний Молодіжний Рух та Братство Православних Слідопитів. Протягом шести років «Феодоровський городок» став традиційним центром спілкування православної молоді, місцем виникнення багатьох молодіжних проектів, ідей, розробок, унікальною освітньою площадкою.
    Прийняти участь у ньому запросили і представників Ужгородського братства. З благословення Високопреосвященнішого Архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора в делегацію від єпархії ввійшло четверо людей з братства: ієрей Віктор Палош, Олександр Онисько, Василь Солонина та Павло Форкош. На форумі, окрім делегації Мукачівської єпархії, Україну представляли четверо молодих людей з Дніпропетровщини на чолі з ієреєм Владиславом Діхановим та дві учасниці з Київського Братства преподобного Іони.
    Під час роботи форуму систематично проводились зустрічі з цікавими особистостями, відбувались спільні молитви, презентації єпархій, творчі вечори. Одноголосним бажанням учасників було висловлено необхідність прийняття Концепції та Стратегії молодіжної роботи, чому було покладено початок розглядом різноманітних проектів. Розробка ж цих документів залишена організаторами на майбутнє.
    Наприкінці форуму всі присутні взяли участь у зустрічі молоді зі Святійшим Патріархом Кирилом на виставці «Православна Русь», на якій Святійший висловив побажання, щоб молодіжна робота в єпархіях велась не час від часу на якихось заходах, а щоденно на рівні приходів.
 

 
 

Священик Віктор Палош